El Projecte Òliba ha fet 10 anys i, ara més que mai, cal donar-li un impuls. L’APNAE, des dels inicis va aixoplugar el Projecte i volem seguir donant-li veu. 

Inicialment, el Projecte Òliba es va plantejar per a poder avaluar l’estat de la població d’òlibes del Parc natural dels Aiguamolls de l’Empordà i posar en marxa mesures per afavorir l’augment d’individus. Estudis en altres zones del país i d’Europa ja indicaven la regressió de les poblacions d’òlibes a causa de la pèrdua d’hàbitat, l’ús de rodenticides i atropellaments a les carreteres, i el projecte arrencava per determinar l’impacte d’aquests factors a la població d’òlibes del parc.

Ara l’espècie ha passat a ser definida com a vulnerable en el nou decret 172/2022, de 20 de setembre, del Catàleg de fauna salvatge autòctona amenaçada i de mesures de protecció i conservació de la fauna salvatge autòctona protegida. Per això lluny d’abaixar la guàrdia cal posar-hi esforços i recursos. 

Guillem Arrufat, i els actuals integrants del projecte, Èlia Cabello, Adrià Compte, David Ibàñez, Cristina Mora, Pau Pagès, i Carles Prat, ens explicaran l’estat actual del Projecte i les línies de futur. 

 

Títol: “Projecte Òliba, 10 anys. De la inquietud a la preocupació.”
Dia: el 15 de març de 2024
Hora: 18:30h.
Lloc: Ecomuseu Farinera de Castelló d’Empúries

 

Activitat gratuïta i oberta a tothom.
Per qüestions d’aforament limitat, es recomana inscripció a través de formulari.

FORMULARI D’INSCRIPCIÓ