Logo png
ASSOCIACIÓ D'AMICS DEL PARC NATURAL
DELS AIGUAMOLLS DE L'EMPORDÀ

Cerca al web

Subscriu-te

Uneix-te a nosaltres

El Bruel

Els projectes

Col·laboradors

logo mussapLogoCastellMar webLogo-GM-PLA webtargeta4BR

ajutnament de castello empuries2

Aquesta web utilitza galetes per a gestionar l'autenticació, navegació i altres funcions. Si continues navegant n'acceptes el seu ús

Més informació

Accepto
El dissabte 1 de juliol l'APNAE va tenir el plaer de fer la presentació de dos llibres els autors dels quals estan històricament vinculats a l'entitat. Es tracta de "Pedals i plomes" de Ponç Feliu i de "Esnòrquel, 20 rutes per la Costa Brava" de Miquel Àngel Pérez de Gregorio i Carles Roqué.
 
La presentació fou a càrrec de Joan Morales, vice-president de l'entitat, i la trentena d'assistents varen gaudir d'una amena exposició dels ponents que els motivà encara més en la lectura d'aquestes dues obres del tot recomanables per a qualsevol persona interessada en el nostre entorn i en com gaudir-ne sense necessitat de fer grans desplaçaments.
 
IMG 0074
Fotografia: Joan Morales (albellus.m) 

Ja tenim data per aquest curs tan esperat. Un curs impartit pels especialistes en rapinyaires Àlex Ollé i en Fran Trabalon, que recentment han publicat el llibre "Guia de Rapinyaires de Catalunya". 

Serà un curs teòric i pràctic que es realitzarà al Càmping Castell Mar al Parc Natural dels Aiguamolls de l’Empordà. El curs està adreçat tant a aquelles persones que volen aprendre a identificar els rapinyaires diürns, com per observadors experimentats que volen augmentar els seus coneixements en datat i sexat.

Tota la informació al cartell.

cartell rapis

Aquesta setmana els responsables del Projecte Òliba hem anat a fer el seguiment de primavera de les caixes niu que tenim penjades en diferents punts del Parc Natural. En total hem trobat 5 caixes nius ocupades, 4 de les quals amb polls d'òliba al seu interior.

proj o1

proj o 2

Fotografies: APNAE

Com cada any i des de fa 7 anys, l'APNAE col·labora en la jornada d'anellmant de cigonyes de Peralada, organitzada pel Grup Peralada emmarcat dins la Setmana de la Natura, duta a terme pel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya i la Xarxa del Voluntariat Ambiental (representada per la nostra entitat). En aquest acte participen centenars d'escolars, i una desena de voluntaris que expliquen el perquè de l'anellament dels pollets, per tal del seguiment científic des de reintroducció de 30 pollets ja fa més de 20 anys. 

Enllaç a l'EMPORDÀ.info

Fotografies EMPORDÀ.info

Grup P2

Grup P4      Grup P5
Fotografies: Grup Peralada

L'últim cap de setmande maig vam celebrar el Cap de setmana dels Amics dels Aiguamolls. Van ser tres dies carregats d'activitats relacionades amb la natura, reflexions i retrobament. Durant aquest cap de setmana vam poder veure junts la pel·lícula El viatge de l'Unai, presentada i comentada per director i protagonistes. Després vam realitzar el sopar de Cloenda del Curs d'Ornitologia.
viatge unai
Fotografia: Joan Morales (albellus.m)

Contacta'ns:
email: apnae@apnae.org

Per telèfon de dimarts a divendres de 9:00 a 15:00 al 972 454 672