Logo png
ASSOCIACIÓ D'AMICS DEL PARC NATURAL
DELS AIGUAMOLLS DE L'EMPORDÀ

Cerca al web

Subscriu-te

Uneix-te a nosaltres

El Bruel

Els projectes

Buf projecte Giraffa

banner cigonya

PROJECTE PUPUT

PROJ PUPUT

Aquí pots fer una donació a la nostra entitat

Membre de ...

xvac

 

 

  

Col·laboradors

logo mussapLogoCastellMar webLogo-GM-PLA webtargeta4BR

ajutnament de castello empuries2

Aquesta web utilitza galetes per a gestionar l'autenticació, navegació i altres funcions. Si continues navegant n'acceptes el seu ús

Més informació

Accepto

Comença la temporada de cria, i amb ella, els voluntaris del Projecte Òliba es posen en marxa:

Ja comencem a engegar motors per aquesta temporada de cria! A més, tenim novetats sobre individus adults!!!

El passat diumenge 6 de maig vam començar el cens de primavera, que ens ocuparà alguns dies d'aquest mes. Aquest cens consisteix en controlar com estan les parelles presents en caixes nius i mirar els seus nius i l'èxit reproductor. Aquest dia, però, tan sols es va revisar un niu on es van poder capturar i anellar les dues òlibes adultes, ja que aprofitem la incorporació d'un anellador a l'equip, i on es van observar 4 pollets molt petits i 3 ous sense eclosionar. Això vol dir que pot arribar a tenir fins a 7 pollets! Els pollets no es van anellar, ja que eren molt petits i no els vam voler fer mal - es té pensat anellar-los entre 1 i 2 setmanes després d'aquesta troballa, quan siguin més grans -. Dels adults es van recol·lectar el màxim de dades possibles (pes, mida, edat, sexe, entre d'altres) i posteriorment es van alliberar a últim hora de la tarda, per així evitar ser depredats per rapinyaires diürnes - van ser capturats a la tarda, així que no van estar-hi molt temps.

Agrair a l'Oriol Clarabuch la confiança i els consells per al bon anellament i maneig de les òlibes i a l'Apnae Amics Aiguamolls Empordà per deixar-nos col·laborar amb aquest enriquidor projecte!

Aquí us deixem unes fotografies de les dues òlibes adultes, del seu alliberament i dels 4 pollets al niu. Més endavant us informarem sobre aquests petits pollets!

Conservem i preservem el seu medi!!!

projecte oliba

Text i fotografia: Voluntaris del Projecte òliba

Contacta'ns:
email: apnae@apnae.org

Per telèfon de dimarts a divendres de 9:00 a 15:00 al 972 454 672