Logo png
ASSOCIACIÓ D'AMICS DEL PARC NATURAL
DELS AIGUAMOLLS DE L'EMPORDÀ

Cerca al web

Subscriu-te

Uneix-te a nosaltres

El Bruel

Els projectes

Buf projecte Giraffa

banner cigonya

PROJECTE PUPUT

PROJ PUPUT

Aquí pots fer una donació a la nostra entitat

Membre de ...

xvac

 

 

  

Col·laboradors

PNAE centre

logo mussapLogoCastellMar webLogo-GM-PLA webtargeta4BR

ajutnament de castello empuries2

 

Aquesta web utilitza galetes per a gestionar l'autenticació, navegació i altres funcions. Si continues navegant n'acceptes el seu ús

Més informació

Accepto

El passat 24 de gener, es va celebrar la 22a Assemblea General de Socis de l'APNAE a l'auditori del Convent de Santa Clara de Castelló d'Empúries. Hi vàren assistir 32 socis, que van aprovar l'acta de la darrera Assemblea, la memòria i els comptes de l'any 2014, així com els Projectes del 2015.

 En Jordi Sargatal, actual President de l'APNAE va explicar els Projectes de Conservació que s'han realitzat durant l'any 2014. Es van mostrar els resultats dels treballs finals de Grau que han realitzat els estudiants de la UdG dins del Projecte Òliba (els dos citats més en Pau Pagès):

  • Ocupació i preferència de caixes niu per òlibes al Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà a càrrec d'Adrià Compte.
  • Estudi de les egagròpiles de les òlibes del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà a càrrec de Gisela Alsina.
  • També es va parlar de la col•laboració de l'APNAE amb la gestió del Centre de Recuperació de Fauna, arrel de la petició de la IAEDEN.

A més, durant l'any 2015 es treballaran diferents Projectes, com són, el Projecte Ratpenats, que dirigiran l'Alba Coronado i la Laura Torrent i el Projecte Repensant el Parc, l'objectiu del qual és definir un manual de gestió del Parc Natrual dels Aiguamolls de l'Empordà.

Pel que fa a la gestió de terrenys, es va recordar que l' l'APNAE és propietària d'un terreny de 7.415 m2 a tocar l'estany de Vilaüt (de fet, el camí d'accés a l'aguait passa per la propietat). Es va explicar que està previst signar un conveni durant l'any 2015 amb la Fundació Catalunya- La Pedrera per tal de gestionar terrenys, com Mig de Dos Rius, de fet, el mes d'octubre del 2014 l'APNAE ja va co-organitzar una neteja a la Reserva de Mig de Dos Rius amb la Fundació Catalunya-La Pedrera, gestionar, també, diverses peces de la Rubina, una closa de Mornau, un prat inundat del Ter Vell. També s'està treballant per signar un altre conveni amb l'Ajuntament de Cadaqués, per l'antiga casa de bombeig d'aigua de Cadaqués, ubicada al costat de la carretera Castelló d'Empúries- St. Pere Pescador.

Un any més, s'ha dut a terme el seguiment de nius de cigonya i els censos d'aus hivernants, als quals hi han col•laborat 32 voluntaris de l'APNAE. Aquest any, a més, la Cristina Fernàndez, una estudiant de biologia de la UdG ha fet el Seguiment de gaig blau, del qual es van mostrar els resultats obtinguts: 39 caixes operatives i 25 parelles establertes al Parc.

Es va fer un repàs fotogràfic de les activitats que s'han realitzat durant l'any 2014, com són la sortida en barca, el curs d'ornitologia, Tertúlies de Natura, Conferències, el Dia del Soci, excursions com la visita a Grenoble i a les Illes Farne, activitats derivades del Projecte Òliba, com la xerrada d'en Jordi Baucells, els tallers de caixes niu i egagròpiles i també, jornades com el Marketplace a Girona i el Memorial Albert Ramon Estarriol, del qual es van mostrar els guanyadors, a part de la col•laboració de l'APNAE en el Festival de les Aus.

Durant l'any 2014, l'APNAE ha comptat amb 71 voluntaris, que han participat en les diferents activitats i han col•laborat en els projectes, amb un total de 266 hores de feina voluntària.

Es van anunciar algunes de les activitats previstes per aquest 2015, com les sortides trimestrals de descoberta del Parc (la primera serà "L'antic estany de Castelló" el 22 de març), el VIII Curs d'iniciació a l'ornitologia, el dia del soci (7 de juny), col•laboració amb campaments i camps de treball a l'estiu, Dia Mundial dels Ocells (3-4 octubre), col•laboració amb el Festival de les Aus (6-8 desembre).

També es va presentar la nova web de l'APNAE, que serà molt més interactiva que l'actual, prevista de funcionar en els propers mesos.

Finalment, es va anunciar la baixa a la Junta Directiva de l'Àngel Torrent i es va proposar la incorporació d'en Joan Carreres, l'Anna Colomer i la Neus Diumenge, que es va aprovar per unanimitat.

Tot seguit es va fer un debat de propostes sobre ús públic i un petit berenar abans de marxar.

Acta de l'Assamblea

Presentació de l'Assamblea

Repensant l’Ús Públic del Parc: 1984 – 2014: 30 anys de Parc Natural.

Contacta'ns:
email: apnae@apnae.org

Per telèfon de dimarts a divendres de 9:00 a 15:00 al 972 454 672